
Malka Kafka – nasza kolejna ekspertka to twórczyni sieci restauracji Tel Aviv Food & Wine, pionierka wegańskiej kuchni w Warszawie, a prywatnie osoba pełna ciepła, energii i odwagi. Malka wystąpi jako nasz ekspert, a także zdecydowała się wystartować z psiakiem ze Schronisko Na Paluchu na dystansie 5 kilometrów.
Malkę fascynuje ją społeczny kontekst jedzenia – wspólne gotowanie, spożywanie posiłków przy jednym stole, dzielenie się jedzeniem. Zwraca dużą uwagę na aspekt odpowiedzialności za świat – co zjada, skąd pochodzą produkty, jak produkować jedzenie zgodnie z zasadami zrównoważonej gospodarki.
Była gospodynią programu kulinarnego w Kuchnia+ (Canal+). Jest współautorką książki kulinarnej GOD FOS. Felietonistka, wielokrotnie zapraszana jako ekspertka kulinarna do pro gramów TV. Prowadzi pokazy kulinarne na wielu festiwalach również zagranicznych oraz warsztaty kulinarne.
#kwadransz #MalkaKafka #TelAviv #8BW